Autoriidat

Autoriitojen erikoisasiantuntija

Autoriitojen menestyksekäs hoitaminen ei ole mahdollista vain pykäliä tulkitsemalla. Yksikään juristi ei ole saanut pelkästään oikeustieteellisessä tiedekunnassa riittäviä valmiuksia toimia asiantuntijana autokaupan riitatilanteissa. Auto on monimutkainen kestokulutushyödyke, jonka viat ja puutteet voivat olla hyvin moninaisia.

Vahvan juridisen osaamisen lisäksi mukana tulisi aina olla myös eri automallien tekniikan laaja-alaista tuntemusta sekä kokemusta autoliikkeiden sisäisistä käytännöistä.

Meiltä löytyy tämän paketin lisäksi juristin pykäläosaaminen ja diplomi-insinöörin tekninen tietämys sekä vuosikymmenen aikana kerätty laaja oma arkisto siitä, miten tuomioistuimessa on erilaisia vikoja arvioitu.

Tältä pohjalta saamme asiasi parhaalla mahdollisella tavalla hoidettua.

Lakimies on suotavaa ottaa mukaan avustajaksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tilanne rauhoittuu usein jo tällöin, kun lakimies toimii osapuolten välisenä suodattimena, jolloin riitelyn henkilökohtainen puoli poistuu. Samalla sovinnon löytymisen todennäköisyys kasvaa.
Lakimiehen tuominen mukaan neuvotteluihin luo myös toiselle osapuolelle selvän osoituksen siitä, ettei asiassa olla perääntymässä.

Tämä nostaa usein vastapuolen sovintohalukkuutta ja selkeästi suurin osa tapauksista ratkeaakin keskinäisissä neuvotteluissa ilman oikeudenkäyntiä.

Tapauksesta riippuen autoriitaan sovelletaan kuluttajansuojalakia tai kauppalakia. Meillä on kokemusta:

  • Kuluttajan ja autoliikkeen välisistä riita-asioista
  • Kahden yksityishenkilön välisistä riita-asioista
  • Yritysten välisen autokaupan riita-asioista

Tilanteesi alkukartoitus

Aluksi käymme tilanteesi kanssasi läpi ja selvitämme parhaimman etenemistavan asiassa. Saat meiltä ilmaisen näkemyksen siitä, mitä vaatimuksia voit esittää vastapuolelle.
Haemme puolestasi vakuutusyhtiöltäsi oikeusturvapäätöksen ja toimeksianto aloitetaan, kun vakuutusyhtiöstä on näytetty vihreää valoa.
Oikeusturvavakuutus sisältyy lähes poikkeuksetta kotivakuutuksen yhteyteen ja useimmissa tapauksissa se sisältyy myös ajoneuvon vakuutuksiin.

Toimimme yhteistyössä kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa ja laskutamme suoraan vakuutusyhtiötä, jolloin sinun ei tarvitse ensin itse maksaa laskua ja hakea erikseen korvausta jälkikäteen.

Kattaako vakuutus?

Toimimme avustajanasi koko Suomen alueella asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Voit toimittaa kaiken asiaan liittyvän aineiston (kuten kauppakirja, vastapuolen viestit) meille esimerkiksi sähköpostitse.

Selvitämme puolestasi heti toimeksiannon aluksi vakuutuksesi kattavuuden tai mahdollisuutesi saada valtion kustantamaa oikeusapua. Mikäli asianajokustannuksille ei jostain syystä löytyisikään korvaajaa vakuutusyhtiön tai valtion toimesta, sinulla on aina oikeus päättää toimeksianto tässä vaiheessa täysin kustannuksitta.

Voit olla varma, että avullamme saat enemmän hyötyä kuin mitä maksat palveluistamme omavastuuna. Laskutuksessa huomioimme myös pienemmissä asioissa, että omavastuukustannukset eivät ylitä sitä taloudellista hyötyä, jonka saat asiassasi. Jos hyötyä ei saavuteta, emme laskuta lainkaan.

 

Tuntiveloitus

Veroton hinta

250,00 €/h

Alv. 24%

60,00 €

Yhteensä

310,00 €/h

 

Tuntiveloitus (maksettavaksi jäävä 15%:n omavastuuosuus)

Veroton hinta

37,50 €/h

Alv. 24%

9,00 €

Yhteensä

46,50 €/h

 

Jos asia on hoidettava erityisen kiireellisenä, vieraalla kielellä, viikonloppuna tai pyhäpäivänä, palkkioita voidaan asianajajaliiton ohjeistuksen mukaisesti korottaa korkeintaan 20 prosentilla.

Täytä oheisen lomakkeen tiedot, niin otamme yhteyttä arkisin pääsääntöisesti 24h sisällä

Onko autosi ostettu yksityiseltä vai liikkeestä?
Onko kyseessä etä- tai kotimyynti
Ilmoita ajoeuvon merkki ja malli
Back to top